Pasirinkite paiešką ×
Prekė sėkmingai įdėta į krepšelį

Standartiniai aliuminio profiliai

  Filtras
Kategorija
Kategorija
Gamintojas
Produktų serija
Medis
Spalva
Forma
Paviršius
Tekstūra
Ilgis
Plotis
Aukštis
Storis
Diametras
Tipas:
Išorinis diametras
Vidinis diametras
Svoris
Galia
Apatinės spalvos filtras
Tūris
LED spalva
Šviesos temperatūra
IP klasė
Dydis / Formatas
Atsparumo UV filtras

Aliuminio profiliai – įvairios paskirties konstrukciniams darbams.

Prekiaujame įvairių formų aliuminio profiliais. Aliuminio profiliai internetu parduodami palankiausiomis kainomis. Visi Heliopolis aliuminio profiliai supjaustyti po 6 metrus ir paruošti transportavimui. Klientų pageidavimu, galima užsisakyti kitokių išmatavimų aliuminius profilius.

Užsisakykite aliuminio profilius internetu jau dabar!

Ką reiktų žinoti apie aliuminio profilius

Aliuminis yra be abejonės vienas iš populiariausių ir mūsų planetoje dažniausiai sutinkamų metalų. Jis lengvas ir patvarus, atsparus išoriniam poveikiui, taip pat pakankamai nebrangi žaliava ir pats apdirbimas. Aliuminis lydosi ne itin aukštoje temperatūroje, todėl aliuminio dirbinius gaminti galima ir Lietuvoje.

Kaip gaminami aliuminio profiliai

Aliuminio profiliai yra gaminami ekstruzijos būdu. Ekstruzija reiškia išstūmimą. Visas procesas yra gana paprastas. Į specialų vamzdį įstatomas ritinio formos aliuminio strypas. Vamzdyje sukuriamas tam tikras slėgis ir temperatūra, dėl ko aliuminis suminkštėja. Vamzdžio gale yra pritvirtinamas tam tikros formos dangtelis su išpjova. Kitame vamzdžio gale presas stumia išlydytą aliuminį, o jis per atvirą išpjovą teka suformuodamas profilį. Profilis ataušinamas ir supjaustomas.

Kadangi ekstruzijos staklėse ta išpjova keičiama pakankamai paprastai, gamyba yra nesudėtinga ir nereikalauja didelių resursų.

Aliuminio profilių formos

Aliuminio profiliai yra dviejų rūšių: standartinių formų ir specifinių nestandartinių formų. Standartinės formos yra tam tikrų visuotinai priimtų išmatavimų profiliai. Nestandartinės formos profiliai yra liejami pagal kliento užsakymą.

Standartinės formos yra kelios. Jos žymimos didžiosiomis raidėmis:

  •          O;
  •          W;
  •          T;
  •          L;
  •          Z;
  •          U;
  •          H;

Taip jau susiklostė, kad O formos profilis yra kvadrato arba stačiakampio formos uždaras profilis, jis nėra apvalus. Tuo tarpu visiškai apvalus aliuminio profilis yra paprasčiausias vamzdis.

Aliuminio apdirbimas – anodavimas

Anoduoti aliuminio profiliai yra ilgaamžiškesni ir patvaresni. Kai profiliai yra išliejami ir atvėsinami, supjaustomi tam tikrais išmatavimais, jie panardinami į specialią anodavimo vonią su specialiu elektrolitu. Leidžiant elektros srovę per profilį, prie jo prilimpa dengiamasis oksidų sluoksnis. Anoduoti aliuminio profiliai gali būti dengiami 5, 10, 25 mikronų sluoksniu priklausomai nuo to, kur ir kaip bus naudojami. Jei aliuminio profilis yra skirtas lauko darbams, reikia, kad jis būtų atsparus ne tik orui, bet ir fiziniam poveikiui, greičiausiai bus padengiamas 25 mikronų sluoksniu. Jei vidaus darbams – pakaks 5 ar 10 mikronų.

Anoduoti aliuminio profiliai yra atsparesni atmosferos poveikiui. Jie nerūdija nuo drėgmės, atsparūs pelėsiams ir mikroorganizmams. Neanoduoti aliuminio profiliai atrodo natūraliau, jie naudojami vidaus darbams arba padengiami dažais arba kitu apsauginiu sluoksniu vėliau, po konstrukcijos darbų.

Kur naudojami aliuminio profiliai

Aliuminio profiliai naudojami labai plačiai, tačiau pagrindinės sritys yra šios:

  •          Prekyba. Dauguma prekių lentynų, paviljonų, vitrinų yra pagaminti iš aliuminio konstrukcijų. Dėl lengvumo ir patvarumo, šioje srityje aliuminio profiliai yra naudojami itin dažnai.
  •          Gamyba ir pramonė. Iš aliuminio profilių gaminamos įvairios staklės ir kiti gamybai reikalingi mechanizmai bei konstrukcijos.
  •          Statyba. Aliuminio profiliai – puiki statybinė medžiaga, pritaikoma praktiškai visose statybos grandyse pradedant pamatais ir baigiant interjero detalėmis, laiptais, įtempiamomis lubomis.
  •          Saulės elektrinės. Saulės elektrinių fotovoltiniai modeliai tvirtinami ant namo stogo arba ant žemės būtent aliuminio profilių pagalba.
  •          Lauko reklama. Iš aliuminio profilių gaminami lauko reklamos stendai, švieslentės, lauko iškabos.
  •          Apšvietimas. Kompaktiška LED technologija ir aliuminio profiliai gali sukurti įspūdingus apšvietimo sprendimus namuose ir viešose vietose.

Aliuminio profilių panaudojimo sričių yra labai daug.

Aliuminio profiliai kaina nenusileidžia kitoms statybinėms medžiagoms, todėl yra paklausūs. Pirkdami internetu galite sutaupyti. Susisiekite su mumis jau dabar, jei turite specifinių užsakymų arba su aliuminio profiliais susijusių klausimų.